Wil je een meer uitgebalanceerd dieet volgen? Laten we gaan !
Om de kwaliteit van de producten te optimaliseren, hebben we een beleid om additieven, zoals kleurstoffen, te verminderen en vervangen we ze door kruiden. We verwijderen ook EDTA en benzoaten uit recepten. We raden het gebruik van rozemarijnextract, melkzuur of azijn aan om de pH te verlagen. Alles moet altijd worden gevalideerd door een DLC-validatiestudie. Om de smaak te optimaliseren gebruiken we geen smaakversterkers en zoetstoffen. We ruimen de ingrediëntenlijsten op van alles wat niet nodig is en we minimaliseren het aantal ingrediënten. We werken bij voorkeur met nobele grondstoffen. We minimaliseren het gebruik van samengestelde ingrediënten. Om nieuwe recepten te ontwikkelen werken we bijna altijd samen met chefs. Onze filosofie is dat de ingenieur het recept vaststelt, de stabiliteit en veiligheid ervan valideert, de chef zijn aanraking brengt, de smaak, de textuur optimaliseert en de culinaire traditie garandeert. Wanneer het recept op papier is vastgelegd, geproduceerd en gevalideerd door een consumentenpanel, kunnen we toezicht houden op de leverancier om hen te helpen bij het uitvoeren van hun etikettering met betrekking tot RE 1169/2011 die mogelijk onderhevig is aan interpretatie. Als de productielocatie ten slotte niet gecertificeerd is volgens een door de GFSI erkende standaard, kunnen we de leverancier helpen deze te upgraden om te slagen voor de certificering die vaak door de distributeur wordt opgelegd.