• Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch

De voordelen van een veganistisch dieet

Veganistisch eten kan grotendeels in de menselijke behoeften voorzien, vooral als dat in evenwicht is. Je moet weten dat het vaak rijk is aan vitamines, mineralen en vetten, essentieel voor de goede werking van het organisme.

Bovendien verwijdert het alle dierlijke stoffen.

Plantenconsumptie helpt bepaalde kankers en hart- en vaatziekten, evenals obesitas en diabetes te voorkomen.

Wanneer planten biologisch zijn, bevatten ze geen schadelijke stoffen zoals pesticiden, antibiotica, hormonen en andere medicijnen die in dierlijke producten voorkomen.

De veganistische levensstijl is goed voor het lichaam en dit is wat we je willen laten zien door de voordelen van dit dieet te noemen.

Allereerst vermindert dit dieet de inname van verzadigd vet omdat we de inname van zuivelproducten en vlees dat een grote hoeveelheid bevat verbieden, cardiovasculaire problemen kan minimaliseren.

Vervolgens consumeer je meer vezels in groenten en fruit, die darmkanker helpen bestrijden.

Maar ook meer magnesium dat helpt om calcium te absorberen, en kalium dat helpt om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen, meer vitamine C die het immuunsysteem versterkt. Dat is echt een goede zaak.

Je krijgt een sterkere bron van vitamine B, vooral folaten, die bijdragen aan de vorming van aminozuren en celherstel.

Een veganistisch dieet biedt overvloedige antioxidanten die helpen beschermen tegen celschade.

Het biedt ook meer vitamine E, wat voordelen heeft voor hart en hersenen , en wordt gebruikt om het ontstaan van de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Deze vitamine zit in noten, donkergroene bladeren en granen.

We horen vaak dat het veganistische dieet niet genoeg eiwitten levert en integendeel, de inname is voldoende en het is gezond als je weet hoe je de juiste producten combineert en noten, linzen, soja prefereert. Houd er rekening mee dat je granen en peulvruchten moet combineren om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Deze levensstijl kan u helpen om een optimaal gewicht te hebben en voorkomt de ontwikkeling en progressie van bepaalde kankers zoals borst- of prostaatkanker.

Bovendien geven verschillende onderzoeken aan dat het volgen van een uitgebalanceerd vegetarisch of veganistisch dieet het mogelijk maakt langer te leven. Er wordt ook gesteld dat dankzij deze levensstijl het mogelijk is om drie tot zes jaar langer te leven dan andere levensstijlen, wat niet te verwaarlozen is.

Bovendien zorgt het voor een gezonde huid dankzij de aanwezigheid van vitamine A en E.

Iets meer van de veganistische modus is dat het slechte lichaamsgeuren elimineert, maar ook slechte adem, simpelweg omdat het de zuivelproducten en het rode vlees vermijdt die zijn geuren veroorzaken.

Dit dieet rijk aan noten en volle granen verbetert de cardiovasculaire gezondheid en is ook gunstig voor een goede bloeddruk.

Wist je dat diëten met grote hoeveelheden vers fruit en groenten leeftijdsgebonden maculadegeneratie kunnen voorkomen, maar ook de ontwikkeling van cataract kunnen helpen voorkomen.

Als u artritis heeft, zou het elimineren van zuivel, vlees en gluten de symptomen en pijn geassocieerd met deze ziekte helpen verlichten.

Zoals je kunt zien, heeft het veganistische dieet talloze positieve gezondheidseffecten en het is misschien een goede zaak om het over te nemen, maar het is aan jou keuze !

Onthoud dat voordat je in een eetmodus gaat, je moet luisteren naar de behoeften van je lichaam en moet adopteren wat het beste voor je is om gezond te zijn. U moet daarom een uitgebalanceerd dieet volgen en de producten kiezen die u volledig tevreden zullen stellen.