• Français
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch

Nutri-Score en hoe te verbeteren

De Nutri-Score is een logo dat de consument informeert over de voedingskwaliteit van voedsel met letters van A tot E. Het Nutri-Score-logo is ontworpen door Public Health in Frankrijk. Dankzij de Nutri-score is de voedingssamenstelling van twee vergelijkbare producten eenvoudig te vergelijken. De Nutri-Score is gebaseerd op een schaal van 5 kleuren: van donkergroen tot donkeroranje en wordt geassocieerd met letters van A tot E. Als we op de markt kijken vinden we pizza’s met Nutri-Scores gaan van B naar D. De letter hangt natuurlijk af van de samenstelling van het product. Het verdient natuurlijk de voorkeur dat uw product de laagst mogelijke letter heeft en vooral niet superieur is aan uw concurrent. Dit kan de consument gemakkelijk helpen bij het maken van een keuze.

5 logo’s aangepast aan de voedingskwaliteit van elk product

Voedingskwaliteit

De Nutri-Score is afkomstig van 4 negatieve factoren, namelijk nutriënten om te beperken: energie, verzadigde vetzuren, suikers en zout. Evenals 3 positieve factoren om te promoten: vezels, eiwitten en groenten en fruit. Negatieve factoren kunnen 0-10 punten toevoegen. Positieve factoren kunnen 0 tot 5 punten opleveren. Nutri-Score wordt berekend door punten af te trekken van negatieve factoren van positieve factoren. Het is dus tussen de 40 en -15. De distributie van brieven is als volgt:

Classe Bornes du score Couleur
A Min à -1 Vert foncé
B 0 à 2 Vert clair
C 3 à 10 Orange clair
D 11 à 18 Orangé moyen
E 19 à Max Orangé foncé

Good & Food op basis van de voedingssamenstelling van uw product en de lijst met ingrediënten onderzoekt of uw product de potentie heeft om de Nutri-Score te verlagen. Vervolgens werken we samen met U aan het recept voor het product en helpen we U de validiteit van het nieuwe recept te

bevestigen met een panel van consumenten. Hierdoor kunt U producten altijd optimaliseren wat betreft hun voedingskwaliteit.